Udhëzues i plotë Silkie Chicken: Vezë, ngjyra dhe më shumë…

Udhëzues i plotë Silkie Chicken: Vezë, ngjyra dhe më shumë…
Wesley Wilson

Pula Silkie është e dashur nga shumë për pamjen e saj të pazakontë dhe pendët e mbuluara me gëzof.

Ata qëndrojnë të vetme në botën e pulave si duke qenë e vetmja racë që ka këtë pamje të mbuluar me gëzof.

Ajo ka një histori të gjatë që shkon nga dinastitë e lashta kineze, duke udhëtuar në rrugën e mëndafshit për në Evropën lindore dhe më pas në mendjen e tyre në Amerikën lindore<1 dhe më pas në Amerikën lindore s nga adhuruesit e shpendëve në të gjithë botën.

Po vazhdoj të lexoj për të mësuar më shumë rreth kësaj pule unike…

Pasqyrë e përgjithshme e pulës Silkie

Pulë Silkie ka ekzistuar për një kohë shumë të gjatë.

Ata u prezantuan për herë të parë në Evropë në vitet 1800 dhe për shkak të pamjes së tyre ata u bënë shpejt një zog risi.

Në atdheun e tyre (Kinë dhe Lindjen e Largët) Silkie kishin siguruar vezë dhe mish për të pasurit për shumë shekuj.

Mishi është i zi dhe mendohet se më jep veti magjike për ata që më japin veti magjike. Kockat e tyre përdoren gjithashtu në mjekësinë kineze.

Këto ditë ato janë më shumë një ekspozitë, shfaqje apo shpend zbukurues pasi janë një shtresë e varfër. Pavarësisht kësaj, ato janë bërë të preferuara të forta në oborrin e shtëpisë si një pulë e gjirit (një nga atributet e saj të shumta pozitive).

Popullariteti i kësaj race është më i fortë tani se sa ka qenë në shumë vite! Nuk është e vështirë të kuptosh pse Silkie gëzon një vend të veçantë mes tyreadhurues i shpendëve, pasi ajo është një kafshë shtëpiake e besueshme dhe e lezetshme shtëpiake.

Megjithatë, ata kanë disa tipare të tjera që i kanë bërë ata të preferuarin e paprekshëm të mbajtësve të shpendëve në mbarë botën.

Ata e duan shoqërinë njerëzore dhe kënaqen duke u rrëmbyer – e gjithë kjo i bën ata kafshët shtëpiake perfekte të familjes.

Ajo gjithashtu bën një pulë fantastike për çdo gjë dhe dëshirë. Ato janë gjithashtu nëna të shkëlqyera, kështu që nëse po kërkoni të lindni disa zogj, atëherë merrni një të tillë.

A mbani Silkies në tufën tuaj? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë…

Pulë mëndafshi
Miqësore për fillestarët: Ideale (e urtë dhe miqësore).
13>Pesha: Polë (1,5-2 lb) dhe gjel (2-3 lb).
Ngjyra: Të ndryshme (tetë ngjyra të njohura).
Prodhimi i vezëve: Prodhimi i vezëve: 2-3 minuta në javë. e lyer.
Njohur për gënjeshtra: Po.
Mirë me fëmijët: Po.
Kostoja e pulës: > $5><6-$120> në varësi të cilësisë. 0>

Sapo të keni parë një Silkie, nuk do ta ngatërroni me një pulë tjetër!

Puplat e tyre duken të mëndafshta ose si gëzofi.

Kanë një trup të gjerë e të shëndoshë, me shpinë të shkurtër dhe gjoks të bollshëm. Këmbët e tyre janë të shkurtra dhe gri dhe të ndara gjerësisht për stabilitet.

Koka e Silkie është një pom pom me kreshtë - pothuajse të kujton një ditë të keqe të flokëve. Krehja e gjelit është një formë arre e cila shpesh fshihet nga puplat. Në një racë të pastër krehja duhet të jetë me ngjyrë mani (të kuqe të thellë).

Fytyra e tyre mund të jetë me mjekër ose jo mjekër dhe sytë janë të zinj qymyrguri.

Lobet e veshit janë të pazakonta në atë që kanë ngjyrë blu të hapur.

Nën të gjitha pendët e tyre mund të habiteni kur zbuloni se lëkura e tyre është e zezë - por nuk është kështundal aty. Zogu Silkie është i zi kudo: lëkura, muskujt dhe kockat janë të gjitha të zeza. Përjashtimi i vetëm është gjaku (ai mbetet i kuq).

Madhësia dhe pesha

Mëndafshi këtu në SHBA priren të jenë pak më të vogla se homologët e tyre evropianë.

 • Pesat e pranuara në SHBA janë 2-3 lb për gjelat dhe 1-5-2 lb për pulat.

Varietetet e ngjyrave

Ka disa varietete të ndryshme ngjyrash të Silkies në dispozicion. Shoqata Amerikane e Shpendëve (APA) njeh 8 ngjyra duke përfshirë:

 • E zeza.
 • Blu.
 • Buff.
 • Gri.
 • thëllëzë.
 • Vetë-blu.
 • gjithnjë e më shumë ngjyra janë duke u punuar dhe në pritje të pranimit nga APA.

  Të mirat dhe të këqijat

  Të mirat:

  • Bëni nëna të shkëlqyera.
  • Pamja krejtësisht unike.
  • Mund të përdoret si kafshë shtëpiake.
  • <221>E shkëlqyeshme me fëmijë.
  • E buta
  • E butë
  • Fukuroshe. 0>
  • Shresa të dobëta të vezëve.
  • Jo mirë në klimat e ftohta.
  • Mund të ngacmohen.
  • Feather's mund të ketë nevojë për kujdes shtesë.

Si është të kesh një pulë mëndafshi?

Këta zogj të lezetshëm janë shumë të lehtë për t'u kujdesur.

Ata me të vërtetë nuk kanë shumë kërkesa dhe gjithmonë sjellin buzëqeshje në fytyrat e vizitorëve.

Silkiesjanë zogj relativisht të qetë dhe paqësorë.

Ashtu si shumica e pulave, ata gëzojnë ushqim të lirë, por kjo duhet të bëhet nën mbikëqyrje pasi ato janë pre e lehtë për grabitqarët. Një zonë plotësisht e mbyllur për të mbajtur jashtë skifterëve do të ishte më e mira pasi shikimi i tyre mund të dëmtohet nga puplat e kokës.

Pulat e mëndafshta shkëlqejnë si kafshë shtëpiake dhe pulat në veçanti janë të përshtatshme për apartamente pasi ato janë kaq të qeta.

Personaliteti

Ky është një dëgjim dhe më miqësor në pulat. zogj si Rhode Island Reds.

Shiko gjithashtu: 8 pulat më të mira që bëjnë vezë blu

Ata do të përzihen mirë me raca të tjera të urta (si p.sh. polake, cochin ose lloje të ngjashme) dhe do të gëzojnë një bashkëjetesë paqësore.

Gelët e mëndafshtë janë një kënaqësi. Ato janë shumë të buta dhe janë parë duke marrë me vete dhe duke ndihmuar zogjtë e vegjël që të mësojnë se çfarë është e mirë për të ngrënë.

Ata kënaqen shumë të ndërveprojnë me njerëzit dhe janë një shtysë për kohën e xhiros, ku shpesh bëjnë një sy gjumë.

Mëndafshët thjesht duan t'i bartin ose të përqafojnë pulat, por ende nuk janë të përqafuara.

-konfrontues.

Është një zog i bukur për t'u pasur për fëmijët pasi pendët e tyre ndihen më shumë si gëzof dhe janë të prirur për të ledhatuar.

Prodhimi i vezëve

Nëse doni një pulë që bën shumë vezë, Silkie nuk është zogu juaj.

Ata janë.konsiderohen shtresa të varfra me mesatarisht 2-3 vezë të vogla çdo javë – rreth 100-120 vezë në vit.

Megjithatë ato shkëlqejnë në departamentin e gjirit dhe janë nëna përrallore (më shumë për këtë më vonë).

<19-13>E. 12>
Prodhimi i vezëve
Ngjyra: Krem në lyerje.
Madhësia: E vogël në mesatare.

Nivelet e zhurmës

Këto pula janë zogjtë e tyre shumë të qetë. kaq qetësia është një nga gjërat që i bëjnë ato të përsosura për një kafshë shtëpiake në apartament.

Pulat rrallë bëjnë bujë por sigurisht gjeli ende këndon. Disa njerëz mendojnë se gjeli Silkie është më pak i zhurmshëm se të tjerët, por gjithsesi mund të jetë një shqetësim për fqinjët tuaj.

Silkie Chicken Guide Care

Në përgjithësi pula Silkie është një racë mjaft e ulët e mirëmbajtjes.

Ata do të tolerojnë mirë izolimin për sa kohë që kanë hapësirë ​​të mjaftueshme dhe ulëse.

Një gjë që duhet të dini është se atyre u mungojnë disa probleme për barbicelat.

Kryesisht se pendët e tyre nuk i mbrojnë nga moti i keq. Në mot të lagësht, zogu ka të ngjarë të njomet në lëkurë. Pra, ata duhet të kenë qasje në një vend të sigurt të thatë jashtë motit.

Nëse lagen, do të duhet të thahen dhe të mbahen të ngrohtë derisa të arrijnëtemperaturë normale.

Çështjet shëndetësore

Disa shtame të Silkie janë më të prirur ndaj sëmundjes së Marek se të tjerët. Megjithëse ju mund t'i vaksinoni zogjtë tuaj në burim, nëse blini nga një kultivues privat, ia vlen të pyesni për këtë sëmundje.

Përndryshe Silkies janë të shëndetshme.

Kontrollet e rregullta shëndetësore për parazitët duhet të jenë pjesë e kujdesit tuaj të përditshëm. Ju mund të trajtoni sipas nevojës ose të planifikoni trajtime të rregullta, zgjedhja është e juaja.

Silkies zakonisht do të jetojnë për 7-8 vjet, por me shumë kujdes të dashur mund të jetojnë shumë më gjatë.

Ushqyerja

Silkies do të hanë rreth ¼ lb ushqim çdo ditë.

Ju mund të përdorni ushqim standard prej 16% të shtresave.

Plotësimi i ushqimit të tyre me zarzavate të freskëta dhe ëmbëlsirat e herëpashershme do t'i mbajë të lumtur, aktivë dhe të shëndetshëm.

Konfigurimi dhe Roaming i kafazit

Do t'ju duhen një minimum prej 4 metrash katrorë për Silkie brenda kafazit tuaj.

Ata janë të pazakonta në atë që vërtet nuk u intereson të rrinë gjatë natës. Ata preferojnë shumë të grumbullohen së bashku në dysheme për të fjetur. Për të siguruar që brejtësit ose insektet të mos i shqetësojnë natën, mund të mendoni të ndërtoni një platformë të ngritur disa centimetra nga dyshemeja për të fjetur.

Tani për kutitë e foleve.

Duhet të keni parasysh se Silkies nuk mund të fluturojnë kështu që kutitë e foleve duhet të jenë të aksesueshme . Vendosja e foleve në tokë është një opsion për ta, siç ështëduke i ngritur ato disa centimetra dhe duke pasur një platformë të vogël për të hyrë në kutinë.

Jashtë kotecit Silkies gëzojnë fluturim të lirë, por ata janë një objektiv i lehtë për grabitqarët pasi nuk mund të fluturojnë.

Një marrëveshje e mirë do të ishte të kishim një zonë të jashtme të rrethuar dhe të mbrojtur. Do t'ju duhet gjithashtu të siguroni një mbrojtje të sipërme nga skifterët ose bufat.

Zogjtë me përmasa standarde do të kërkojnë secili një minimum prej 8 metrash katrorë në vrap (bantams pak më pak). Nëse keni hapësirë ​​për të dhënë më shumë hapësirë, bëjeni! Më shumë është më mirë.

Historia e racës

Nuk ka dyshim se Silkie është një racë shumë e lashtë.

Ata ka të ngjarë të kenë origjinën në Kinë rreth vitit 200 pes gjatë dinastisë Han.

Për shumë shekuj ata mbetën të panjohur në Perëndim.

Ulisse Aldrovandi (1500).

Aldrovandi i përshkroi ata si pulë me gëzof.

Silkies më në fund morën rrugën për në Evropë diku gjatë viteve 1800. Njerëzit ishin magjepsur nga ky zog i pazakontë – askush nuk kishte parë ndonjëherë diçka si ajo!

Ai u shit nga disa si një hibrid midis një lepuri dhe një pule dhe ishte një ekspozitë e shpeshtë në shfaqjet anësore të cirkut si kuriozitet.

Mund të mendojmë se kjo është e pabesueshme tani, por shumë njerëz e besuan këtë në atë kohë! 5>

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë ngjyre i bëjnë vezët?

Vezët e tyre janë ngjyrë të bardhë/krem me ngjyrime të herëpashershme.

Sa vezë bëjnë?

Konsiderohen shtresa të varfra, duke dhënë vetëm 2-3 vezë në javë. , blu, buff, gri, thëllëzë, vetë-blu, spërkatje dhe e bardhë.

A kanë lidhje me pulat Showgirl?

Shiko gjithashtu: 9 gjëra që duhet të dini përpara se t'i mbani rosat si kafshë shtëpiake

Po – një showgirl është rezultat i kryqëzimit të një Silkie me një Qafë Lakuriq.

Përmbledhje

Pulat mëndafshi është një nga pulat më të njohura dhe do më të mira në

Departamenti i hedhjes së vezëve pastaj shikoni diku tjetër.Wesley Wilson
Wesley Wilson
Jeremy Cruz është një autor me përvojë dhe avokat i pasionuar për praktikat e qëndrueshme bujqësore. Me një dashuri të thellë për kafshët dhe një interes të veçantë për shpendët, Jeremy i është përkushtuar edukimit dhe frymëzimit të të tjerëve përmes blogut të tij të njohur, Rritja e pulave shtëpiake të shëndetshme.Një entuziast i vetëshpallur i pulave në oborrin e shtëpisë, udhëtimi i Jeremy-t në rritjen e pulave të shëndetshme shtëpiake filloi vite më parë kur ai adoptoi tufën e tij të parë. Përballë sfidave të ruajtjes së mirëqenies së tyre dhe sigurimit të shëndetit të tyre optimal, ai filloi një proces të vazhdueshëm mësimor që ka formësuar ekspertizën e tij në kujdesin e shpendëve.Me një sfond në bujqësi dhe një kuptim intim të përfitimeve të strehimit në shtëpi, blogu i Jeremy-t shërben si një burim gjithëpërfshirës për kujdestarët fillestarë dhe me përvojë të pulave. Nga ushqimi i duhur dhe dizajni i kafazeve deri te mjetet juridike natyrale dhe parandalimi i sëmundjeve, artikujt e tij depërtues ofrojnë këshilla praktike dhe udhëzime ekspertësh për të ndihmuar pronarët e tufave të rrisin pula të lumtura, elastike dhe të lulëzuara.Nëpërmjet stilit të tij tërheqës të të shkruarit dhe aftësisë për të distiluar tema komplekse në informacione të arritshme, Jeremy ka krijuar një ndjekës besnik të lexuesve entuziastë që i drejtohen blogut të tij për këshilla të besueshme. Me një përkushtim ndaj qëndrueshmërisë dhe praktikave organike, ai shpesh eksploron kryqëzimin e bujqësisë etike dhe rritjes së pulave, duke inkurajuaraudienca të jetë e ndërgjegjshme për mjedisin e tyre dhe mirëqenien e shokëve të tyre me pendë.Kur ai nuk kujdeset për miqtë e tij me pendë ose i zhytur në shkrime, Jeremy mund të gjendet duke mbrojtur mirëqenien e kafshëve dhe duke promovuar metoda të qëndrueshme bujqësore brenda komunitetit të tij lokal. Si një folës i kompletuar, ai merr pjesë aktive në seminare dhe seminare, duke ndarë njohuritë e tij dhe duke frymëzuar të tjerët që të përqafojnë gëzimet dhe shpërblimet e rritjes së pulave të shëndetshme shtëpiake.Përkushtimi i Jeremy-t ndaj kujdesit për shpendët, njohuritë e tij të gjera dhe dëshira e tij autentike për të ndihmuar të tjerët e bëjnë atë një zë të besuar në botën e mbajtjes së pulave në oborrin e shtëpisë. Me blogun e tij, Rritja e pulave shtëpiake të shëndetshme, ai vazhdon të fuqizojë individët që të nisin udhëtimet e tyre shpërblyese të bujqësisë së qëndrueshme dhe humane.