Bebek Muscovy Pikeun Pemula (Lembar Perawatan Lengkep)

Bebek Muscovy Pikeun Pemula (Lembar Perawatan Lengkep)
Wesley Wilson

Bebek Muscovy béda pisan jeung bebek séjén.

Sanaos manuk cai, maranéhanana leuwih resep méakkeun waktuna dina tatangkalan anu jauh ti prédator.

Di hiji homestead, Muscovy boga loba tawaran, kaasup endog jeung kontrol hama hébat. Éta henteu pangropéa, sepi sareng pas pisan sareng hayam sareng unggas sanés.

Malah anjeun tiasa ngajaga upami anjeun henteu gaduh balong atanapi aliran caket dieu. Muscovys bakal senang ku kolam renang paddling leutik salaku sumber cai maranéhanana.

Teruskeun maca pikeun leuwih jéntré ngeunaan bebek unik ieu…

Ikhtisar Bebek Muscovy

Bebek Muscovy ( Cairina moschata ) sanes awal anjeun

hening>

Barny

Barny

rata-rata. Muscovy mangrupakeun bebek, aranjeunna salah sahiji ti saeutik spésiés teu patali jeung kulawarga Mallard prolific bebek. Éta spésiés anu misah sareng katelah bebek kai.

Hirup nepi ka julukan maranéhanana salaku hayam jago tangkal maranéhanana mindeng sayang luhur tangkal pikeun nyingkahan prédator. Aranjeunna langkung resep nyarang di daérah anu luhur sareng sigana henteu mungkin nyarang dina taneuh sapertos sabagéan ageung bebek sanés.

Anjeun tiasa ngarepkeun aranjeunna ngetékeun sakitar 200 endog per taun.

Endog bebek hargana pikeun dipanggang sareng nutrisina langkung luhur tibatan endog hayam!

Muscovies ogé unggul dina kontrol hama sareng ieu pohara mantuan pikeun ngajaga kandang sareng kandang

.a bebek ramah tur mahiwal nu teu ngarasakeun parusahaan manusa. Aranjeunna bakal ngageterkeun buntutna sareng ngagolakkeun sirahna nalika gumbira. <92 :
Bebek Muscovy
Ramah Pemula: Leres.
Jangka Umur: > > > 8-20>> 21> 20> 0>Hayam (6lb) jeung Hayam (12lbs).
Warna: Hideung jeung bodas.
Produksi Endog: 3-4 per minggu.
Warna Endog

> Kelir Endog:

Leres.
Bagus Jeung Barudak: Leres.
Biaya Bebek: $7 per bebek.

Naros

  • Naroskeun
    • buntut maranéhanana nalika senang.
    • Éta bebek low-pangropéa.
    • Kadali hama hebat.
    • Teundeun endog krim badag geulis.

    Penampilan

    The Muscovy nyaeta bebek badag.

    > Panjangna kira-kira>

    bikangna bisa kira-kira satengah. Muscovy liar lolobana hideung iridescent jeung patch jangjang bodas. Variétas domestik bisa rupa-rupa kelir ti hideung nepi ka penampilan sagala-bodas.

    Maranéhanana boga awak gagah tur solid-pilari jeung beuheung panjang. Buntutna panjang tur rata.

    Ngaran séjén pikeun Muscovy nyaéta bebek kai gedé . Di alam liar, Muscovy bakal hirup sareng bertengger dina tangkalpikeun kaamanan. Suku rancana hideung boga cakar seukeut anu kuat pikeun ngaraketkeun dahan.

    Sirahna boga paruh lamping anu panjang anu aya kenop beureum atawa hideung dina dasarna. RUU sorangan tiasa pink, hideung, konéng atawa kombinasi sababaraha atawa sakabéh kelir.

    Unggal Bebek Muscovy bakal gaduh topeng beungeut .

    Topeng raray ieu sabenerna disebut caruncles. Sigana tumuwuh knobby jeung kutil.

    Caruncles ieu mimiti tumuwuh nalika aranjeunna rumaja sarta lalaunan bakal tumuwuh sapanjang hirupna. Caruncles langkung ageung sareng beureum dina lalaki. Éta ngandung kelenjar minyak anu ngaluarkeun minyak anu dianggo pikeun ngamuat bulu sareng ngajaga aranjeunna tahan cai.

    Tempo_ogé: Naha Hayam Bisa Ngapung? Sagalana Anjeun Hayang Nyaho

    Ukuran sareng Beurat

    Muscovy bikangna bakal ngahontal sakitar 6.6lbs sakali dewasa pinuh.

    Sabalikna lalaki bakal ngahontal sakitar 12lbs tapi sababaraha tiasa beuratna dugi ka 18lbs.

    > betina panjangna kira-kira satengahna. ukuran. Jangkungna jangjang Muscovy tiasa panjangna lima méter ti ujung ka ujung.

    Variétas Warna

    Ragam liar Muscovy nyaéta hideung herang anu langkung padet sareng patch jangjang bodas.

    Muscovies Domestik leuwih merata hideung bodas. Anjeun malah tiasa mendakan éta dina pied, perunggu, coklat, biru, hideung, sadaya-bodas sareng warna lavender.

    Kumaha Milik Bebek Muscovy?

    Muscovies nyaéta bebek anu ramah.

    Sanajan maranéhnaulah culang-cileung, sok ngagogog-gogogkeun buntutna bari guligah ningali anjeun.

    Suara-suara beuki nyeseg jeung nyegruk, tapi teu kapikiran ku sieun atawa ambek; éta ngan saukur cara aranjeunna nganyatakeun diri. Ngadangukeun kebat Muscovies galecok téh metot.

    Bikangna umumna tenang tapi drakes bisa saeutik sakeupeul dina mangsa breeding. Éta bisa gelut silih pikeun aksés ka hens. Bari kawin jeung hiji hayam bikang salila hiji mangsa, maranéhna moal merta satia sarta bakal nyoba kawin jeung bikang séjén.

    Bina bikang téh flyers alus sarta bakal mindeng take off ka wewengkon séjén jadi Anjeun meureun hoyong ngajaga jangjang maranéhanana clipped. Sanajan kitu, Drake rada beurat teuing pikeun ngapung ogé atawa jauh!

    Éta henteu resep dicekel tapi bakal biasa noel jeung petting lamun ngalatih maranéhna salaku bebek.

    Produksi Endog

    Bebek Muscovy bisa neundeun nepi ka 190 endog warna krem ​​unggal taun.

    ti mana wae dina inci 1 nepi ka 2½ endog bisa jadi panjang.

    Muscovies resep brood dina bulan usum panas sarta mindeng ngumpulkeun nepi ka 16 endog pikeun inkubasi. Sababaraha bikang geus dipikawanoh brood babarengan atawa malah jeung hayam salaku co-nesters. Aranjeunna sigana resep kana perusahaan sareng rada bagja ngeunaan susunanana.

    Perlu 30-35 dinten kanggo inkubasi endog sareng Bebek Muscovy janten saé.ibu-ibu!

    Anak bebek warnana koneng jeung tandana semu coklat nalika diteraskeun sarta bakal cicing jeung indungna salila 10-12 minggu nepi ka bisa ngatur suhuna sorangan kalawan cukup.

    20>Warna:
    Produksi Endog
    <1 Endog Per Minggu.
    Krem atawa Bodas.
    Ukuran: Gedé nepi ka jumbo.

    Tingkat Noise

    Muscovy nyaéta bebek anu kawilang sepi.

    Biasana mah omongna lemah. Upami anjeun ngahiji sakelompok aranjeunna bakal ngobrol sacara animasi tapi dina volume anu langkung tenang tibatan bebek anu sanés.

    Lembar Perawatan Bebek Muscovy

    Masalah Kaséhatan

    Sacara umum Muscovy mangrupikeun bebek anu séhat sareng kuat.

    Hiji-hijina masalah kaséhatan pikeun bebek ieu kapanggih nalika panalungtikan anu dilakukeun di Kolombia. Aranjeunna mendakan yén Muscovy langkung sering kainfeksi parasit Haemoproteus sareng Plasmodium (duanana endemik di daérah tropis), tapi henteu ogé parasit zoonotik sahingga teu aya bahaya pikeun manusa.

    Upami teu kitu, aranjeunna tunduk kana hama biasa kalebet kutu sareng cacing. Ieu bisa dikontrol ku pangobatan.

    Hal anu jadi perhatian pikeun sakabéh bebek nyaéta kamungkinan wabah bebek (duck viral enteritis atawa DVE) anu disababkeun ku virus. Aya vaksin sadia di AS jadi lamun mungkin ieu kudu dibikeun.

    Tempo_ogé: puncak 12 breeds hayam pangalusna kalawan suku bulu

    Dahar

    Bebek Muscovy mangrupa omnivora nu hartina maranéhna ngahakan tutuwuhan jeung sasatoan séjénna.

    Salaku anak bebek, éta bisa dipaénkeun sakabéh domba jeung ragi brewer. Maranéhanana ogé bakal ngahakan jukut, séréal jeung jagong. Beuki kolot maranéhna bakal mimiti ngahakan bug, slugs, serangga, jeung crustacea kawas déwasa.

    Muscovies déwasa bisa dipakanan pakan sadaya-domba anu bakal ditambahan ku tidbits aranjeunna geus diburu ti pakarangan jeung kebon.

    Éta mangrupa bentuk alus teuing pikeun ngadalikeun hama jeung slug! Di wewengkon tropis maranéhna bakal nyerang pagunungan rinyuh jeung ngahakan rinyuh ogé.

    Anjeun bisa méré sayuran tambahan dina bentuk apu cincang, jukut potong (bébas péstisida), sayuran seger jeung jagong dicincang. Upami anjeun gaduh balong, aranjeunna bakal nyéépkeun sareng ngadahar sababaraha pepelakan sareng akar.

    Setup Kandang sareng Roaming

    Teu sapertos bebek sanés, Moskovy langkung resep bertengger ku kituna anjeun peryogi roosts anu kuat dina kandang!

    Éta sigana akur sareng hayam sareng henteu kapikiran pikeun ngabagi kandang anu ageung sareng anjeun. kotak.

    Sabaraha ageung kotak nyarang Muscovy?

    Diménsi idéal nyaéta kotak dua méter luhur sareng lebar 18 inci sareng jero. Upami anjeun gaduh langkung ti hiji hayam bikang Muscovy, anjeun panginten hoyong ngantepkeun kotakna kabuka di luhur supados aranjeunna tiasa ngabagi rohangan nalika aranjeunna resep co-nyarang. Baca 9 Hal Anu Perlu Dipikanyaho Sateuacan Ngajaga Bebek Salaku Sato kanggo langkung seueur.

    Sedengkeun pikeun luar kandang, Muscovies mikaresep ranging gratis.

    Éta bakal ngadahar hama sapertos laleur sareng kutu sareng sering dileupaskeun ka sawah saatos ingon-ingon pikeun ngaleungitkeun laleur sareng belatung. Maranéhna ogé resep nyicingan tepi balong jeung walungan pikeun mikanyaah crustacea ngeunah, akar tutuwuhan, larva jeung sagala barang leutik lianna nu bisa kapanggih.

    Anjeun bisa ngaharepkeun maranéhna ogé dahar jukut!

    Maranéhanana hebat pisan dina miceun séréal jeung siki.

    Bebek ieu bakal toléransi di luar kurungan anu leuwih hadé

    tapi lamun diidinan tetep di luar kandang.

    tapi lamun diidinan. ngajalankeun lajeng maranéhna bakal butuh deal alus kamar. Tujuanana pikeun masihan aranjeunna masing-masing sahenteuna 15 suku pasagi sareng kolam renang pikeun aranjeunna dianggo salaku sumber cai.

    Sajarah Breed Muscovy

    Bebek Muscovy gaduh sajarah anu panjang sareng menarik.

    Éta sabenerna salah sahiji spésiés pangkolotna anu didoméstikasikeun ku manusa.

    Bebek-bebek ieu aya di Amérika Kidul. Pangawasa Aztec miboga cloaks dijieunna tina bulu Muscovy jeung bebek Muscovy éta sato totem dewa angin maranéhanana (Ehecatl).

    Spanyol disebut liar Muscovy pato nyata jeung versi domestik pato criollo atawa pato mudo . Christopher Columbus dikirim sababaraha bebek ieu deuiKa Spanyol dimana aranjeunna diadegkeun sarta dipaké pikeun tujuan kuliner ogé bulu.

    Kumaha bebek ieu datangna ku ngaran Muscovy sanajan can écés.

    Bisa jadi éta korupsi salah sahiji ngaran suku Amérika Kidul atawa bisa jadi asalna ti pausahaan pengiriman barang anu ngangkut aranjeunna balik ka Inggris jeung Perancis (Muscovite> Company). salaku bebek domestik di sababaraha nagara di sakuliah dunya.

    Maranéhanana ayeuna geus ngadeg pageuh salaku paporit lumbung sarta jadi anggota produktif loba homesteads sakuliah AS.

    Ringkesan

    Sanajan bebek Muscovy téh pituin Méksiko jeung Amérika Kidul, maranéhanana bisa kapanggih di sakuliah dunya.

    Aya sababaraha bagian tina jajahan domestik di sakuliah dunya. Ieu dianggap spésiés hama invasif di sababaraha wewengkon kusabab karuksakan maranéhna bisa ngabalukarkeun kana taneuh kalawan suku cakar maranéhanana sarta kamungkinan karuksakan spésiés asli kumbang jeung invertebrata.

    Sanes ngan kasampak béda ti lolobana bebek, aranjeunna béda.

    Bebek ieu sacara genetik béda ti Mallard bebek nu mangrupakeun karuhun ti mayoritas urang bebek ngalambatkeun.

    Sadaya hal ieu ngajantenkeun aranjeunna saébreed pikeun pemula pikeun digawekeun ku.

    Pasihan terang patarosan anjeun dina bagian koméntar di handap…




Wesley Wilson
Wesley Wilson
Jeremy Cruz mangrupikeun panulis anu berpengalaman sareng ngajengkeun gairah pikeun prakték pertanian sustainable. Kalayan cinta anu jero pikeun sasatoan sareng minat khusus dina ternak, Jeremy parantos ngadedikasikeun dirina pikeun ngadidik sareng ngainspirasi batur ngalangkungan blog anu populér, Ngangkat Hayam Doméstik Sehat.A enthusiast hayam backyard timer memproklamirkan, lalampahan Jeremy pikeun raising hayam domestik cageur dimimitian sababaraha taun ka pengker nalika anjeunna ngadopsi domba kahijina. Nyanghareupan tangtangan pikeun ngajaga karaharjaan sareng ngajamin kasehatan anu optimal, anjeunna ngalaksanakeun prosés diajar anu terus-terusan anu parantos ngawangun kaahlianna dina miara ternak.Kalayan latar tukang tatanén sareng pamahaman anu intim ngeunaan mangpaat homesteading, blog Jeremy janten sumber anu komprehensif pikeun panangtu hayam pemula sareng ngalaman. Tina nutrisi anu leres sareng desain kandang dugi ka ubar alami sareng pencegahan panyakit, tulisan-tulisan anu wawasanna nawiskeun nasihat praktis sareng bimbingan ahli pikeun ngabantosan pamilik domba ngangkat hayam anu bagja, tahan banting, sareng subur.Ngaliwatan gaya tulisan anu pikaresepeun sareng kamampuan pikeun nyuling topik anu kompleks kana inpormasi anu tiasa diaksés, Jeremy parantos ngawangun pengikut anu satia pikeun pamiarsa anu sumanget anu tos ka blogna pikeun naséhat anu dipercaya. Kalayan komitmen kana kelestarian sareng prakték organik, anjeunna sering ngajalajah persimpangan tatanén étika sareng peternakan hayam, nyorong anjeunna.panongton pikeun jadi mindful lingkungan maranéhanana jeung well-mahluk tina pendamping feathered maranéhanana.Nalika anjeunna henteu ngarawat réréncangan berbulu nyalira atanapi nyerat dina tulisan, Jeremy tiasa dipendakan ngabela karaharjaan sato sareng promosi metode pertanian anu lestari dina komunitas lokalna. Salaku spiker dilakonan, anjeunna aktip ilubiung dina workshop jeung seminar, babagi pangaweruh jeung mere ilham batur pikeun nangkeup joys jeung ganjaran tina raising hayam domestik cageur.Dedikasi Jeremy pikeun miara unggas, pangaweruhna anu lega, sareng kahayang otentik pikeun ngabantosan batur ngajantenkeun anjeunna janten sora anu dipercaya dina dunya ngajaga hayam di buruan. Kalayan blogna, Ngaronjatkeun Hayam Doméstik Sehat, anjeunna teras-terasan nguatkeun individu pikeun ngalaksanakeun perjalanan anu nguntungkeun pikeun pertanian anu lestari sareng manusiawi.